Slowfood

Wij zijn lid en sponsor van Slowfood.

Slowfood is een wereldwijde beweging die zich inzet voor GOOD, CLEAN & FAIR eten. GOOD: Goede kwaliteit verse en smakelijke producten van het seizoen die passen in de lokale eetcultuur; gezond en rijk aan smaak en aroma. CLEAN: Productie en consumptie brengt geen schade aan mens, dier en omgeving. FAIR: Een eerlijke prijs voor de producent, een redelijke prijs voor de consument.

Er zijn consumenten en producenten bij Slow Food aangesloten; boeren, vissers, koks, wetenschappers en mensen zoals U en Ik. Dat maakt Slow Food uniek.  kijk ook eens op www.slowfood.nl   Ook lid worden, klik hier.

Wij (als tuinier en hobbykoks) proberen het hele jaar uit eigen tuin te eten. Wat wij zelf niet hebben, kopen wij zo lokaal mogelijk in. Wij houden de volgorde, eigen tuin, streek, regio, Nederland, Europa en bij hoge uitzondering de rest van de wereld aan bij het bereiden van ons voedsel. Dit scheelt enorm veel voedselkilometers en leert ons wat de seizoenen te bieden hebben. Wij vinden dat al heel lang een inspirerende uitdaging.

Wij maken veel producten zelf waaronder: Jam, van het vele klein fruit van eigen erf,  tuinvrienden en  wildpluk. Kappertjes van de Oostindische kers, van eigen erf. Sleedoornolijven van wildpluk. Eikelmeel, voor in brood en pannekoeken, van eigen erf of uit het bos. Pesto's van de vele kruiden en bladgroenten van eigen erf. Zuurkool, van zelfgeteelde witte en savooiekool, met zelfgeteelde kruiden en specerijen. Er komen elk jaar meer producten bij.

  • Proef: Good,
  • Beleef: Clean
  • Geniet: Fair